пʼятниця, 18 квітня 2014 14:47

Спецтема: Кримська криза: "тиха" війна та анексія

На Керченській паромній переправі відмовляються приймати рублі

На Керченській паромній переправі відмовляються приймати рублі
Рублі не приймають на Керченській паромній переправі. Фото: e-crimea.info

У Керчі на паромній переправі до Кубані приймають лише гривні. У пасажирів відмовляються брати російській рублі. Такі правила пасажирам не пояснюють.

"Хотів на вихідні з'їздити до сестер в Перм. Переправою швидше, ніж поїздом. Якраз отримав пенсію в рублях. В касі їх не взяли. Попросили гривні за квиток. Він коштує 40 гривень. Послали мене в обмінний пункт або до міняйл. Питаю, якщо по Криму ходить і гривня, і рубль, то чого мені доводиться ті ж рублі міняти на гривні. Мені так і не пояснили. Я взяв та й вернувся додому з сумками" - розповів місцевий житель Володимир Хуртов.

Диспетчери паромної переправи відмовилися пояснювати, чому приймають лише гривні.
Кидають слухавку. Повідомили, що гривні прийматимуть доти, доки потрібно буде і як скаже керівництво. Вартість цін на квитки паромною переправою вказана лише у гривнях.

"Якщо на паромі беруть тільки гривні, то водії маршруток відмовляються від українських монет. Дружина поїхала на пошту, то водій маршрутки викинув у вікно копійки номіналом по 25 копійок. Пояснює: такої дрібноти ніхто не бере. По 50 копійок бере, скрипучи зубами". - додав Хутров.

Дрібні монети номіналом 5-25 копійок перестали приймати у Керченських супермаркетах "Фреш", "Сільпо", "АТБ". Здачу округлюють. Подібне оголошення вивісили у "Ощадбанку". Пояснюють, що російські рахункові машини переобладнують під монети.

Нагадаємо, самопроголошена влада Криму заявила, що хоче якомога швидше позбутися гривень і повністю перейти на рублі.

Зараз ви читаєте новину «На Керченській паромній переправі відмовляються приймати рублі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі