середа, 10 січня 2018 21:10

Ми тут нікого не тримаємо: від яких керівників тікають працівники

Ми тут нікого не тримаємо: від яких керівників тікають працівники
До неприємних фраз відносять "Понабирали по оголошенню" та "Ми тут нікого не тримаємо". Фото: K.Fund Media

Держстат визначив найвисокооплачуваніші професії в Україні. Найвищий рівень заробітної плати у громадян, що працюють у сфері авіаційного транспорту, - в середньому 29 610 грн. На 2-му місці за рівнем зарплат фінансисти і страховики - 12 521 грн. Замикають топ-трійку працівники телекомунікаційної сфери - 11 557 грн.

Попри високі зарплати, підлеглим часто доводиться чути неприємні слова від роботодавців, які навіть можуть стати причиною звільнення. Work.ua склав перелік таких фраз.

"Понабирали по оголошенню"

Таким чином, керівництво висловлює своє незадоволення професіоналізмом персоналу. Подібні висловлювання часом стають причиною звільнення. Адже ніхто не любить, коли його недооцінюють і не помічають вкладу в загальну справу.

"Вас не питали!"

Часто слабкі лідери заперечують будь-які зауваження чи критику. Деякі керівники покладаються лише на власний досвід і знання. Адже бояться визнати, що хтось із підлеглих теж дещо знає. Якщо ви часто чуєте ці слова, найімовірніше, маєте справу з людиною, яка не дасть вам побудувати кар'єру мрії.

"Ми тут нікого не тримаємо"

Подібні фрази можуть стати безпосередньою причиною звільнення з роботи. Постійно залякувати співробітників можливим звільненням - це не шлях сильного лідера. Щоб колектив працював на результат, кожен його член повинен розуміти власну значимість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найнебезпечніші професії

"Це не ваша справа"

У деяких компаніях будь-яка інформація, що виходить за рамки прямих обов'язків співробітників вважається секретною. Проте, важливо, щоб співробітники знали хоча б загальну картину того, що відбувається. Для того, щоб не виникало додаткових питань чи пліток, керівництво має коротко інформувати персонал про те, що відбувається у компанії. В іншому випадку, співробітник може звільниться, бо зрозуміє, що роботодавець не довіряє і не впевнений у ньому.

"Вирахую із зарплати"

За законом співробітників за прогули штрафувати не можна. Тому погрози вирахувати відсоток із зарплати не мають сенсу. Єдине — роботодавець може позбавити вас премії. Якщо ви часто чуєте подібні погрози в свою адресу, фахівці радять задуматися чи потрібна вам ця робота.

4 грудня 2017 року президент України Петро Порошенко виступив з ініціативою підвищити мінімальну зарплату 2018 року до 4100 грн. Відповідно до бюджету 2018, мінімальна заробітна плата з 1 січня становить 3723 грн. В Україні з 1 січня 2017 року мінімалка зросла вдвічі – до 3200 грн.

Зараз ви читаєте новину «Ми тут нікого не тримаємо: від яких керівників тікають працівники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі