пʼятниця, 21 серпня 2020 21:30

МВФ планує продовжити співпрацю з Україною - представник фонду

МВФ планує продовжити співпрацю з Україною - представник фонду
Представник МВФ розповів про співпрацю. Фото: Public Services International

Міжнародний валютний фонд має намір продовжити співпрацю з Україною в рамках програми stand-by.

Але не відомо, коли відбудеться наступний візит нової місії, яка повинна оцінити прогрес уряду і Національного банку в виконанні вимог фонду. Від рішення місії МВФ буде залежати, чи отримає Україна другий транш кредиту, повідомив "Громадському" постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.

"Дискусії щодо виконання параметрів і показників кредитної програми тривають, дату початку роботи місії МВФ щодо першого перегляду програми поки що не визначили", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВФ назвали ризики для компаній по всьому світу

У МВФ дискутують з урядом щодо термінів проведення реформ. Вони є умовами для отримання Україною грошей від фонду.

"Важливо, щоб поточна економічна політика відповідала тим критеріям, на яких базується Меморандум про економічну і фінансову політику, і щоб зміст і тимчасові рамки плану реформ були якомога зрозуміліше. Саме з цих питань і тривають дискусії", - додав Люнгман.

Лідери ЄС погодили план порятунку економіки. Для Фонду відновлення "Наступне покоління ЄС" виділили €750 млн. Також затвердили довгостроковий бюджет на €1,074 трлн.

Зараз ви читаєте новину «МВФ планує продовжити співпрацю з Україною - представник фонду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі