середа, 06 квітня 2011 14:05

МВФ найближчим часом не дасть Україні грошей - експерти

МВФ найближчим часом не дасть Україні грошей - експерти

Україна не виконала умови Міжнародного валютного фонду, тому найближчими місяцями черговий транш кредиту не надійде.

Таку думку висловили закордонні і українські експерти.

Найбільшою перепоною вони назвали обіцяну владою пенсійну реформу.

Експерт Інституту міжнародної економіки імені Петерсона у Вашингтоні Андерс Ослунд зазначив, що українській владі не вдалося виконати цю домовленість із МВФ. Отже, чергового траншу кредиту, принаймні до літа, не буде.

"Точно написано, що потрібно робити, щоб Україна отримала кошти. Україна практично нічого з цього не зробила. Головна умова: ухвалити законодавство щодо пенсійної реформи. Це, зрозуміло, не відбудеться впродовж нинішнього місяця. І цього достатньо, щоб нічого не відбувалося. Не буде грошей до кінця червня", - зазначив Ослунд.

Президент Центру економічного розвитку Олександр Пасхавер зазначив, що Міжнародному валютному фонду потрібні конкретні результати, а не наміри.

"Може там вони недооцінюють те, що компетентність реформаторів недостатня? Сказати, що вони (українська влада) нічого не роблять, я не можу. Такий рівень інтенсивності, наголошую, не результатів, а саме інтенсивності робіт, і інтенсивності пропаганди щодо реформ, був лише у Кучми у 1994-98 роках", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «МВФ найближчим часом не дасть Україні грошей - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі