пʼятниця, 12 лютого 2016 13:57

МВФ має проявити жорсткість до України із найкращих міркувань - Bloomberg

МВФ має проявити жорсткість до України із найкращих міркувань - Bloomberg
zn.ua

Міжнародний валютний фонд пригрозив припинити допомогу Україні, поки тут не почнуть боротися з корупцією. Це правильне послання, і фонд повинен дотримати обіцянки, якщо президент Петро Порошенко не виконає свої зобов'язання.

Про це йдеться в редакційній статті Bloomberg "Заради України МВФ повинен проявити жорсткість із кращих міркувань", пише УНІАН.

Для боротьби з корупцією Україні потрібна реальна програма приватизації більшості з понад 3 тис. державних підприємств країни, чиї збитки знекровили бюджет. Пострадянська система України має на увазі, що прибуток держкомпаній приватизований, але активи і втрати залишаються у віданні держави.

"Щоб продати таку кількість компаній, потрібен час. Тим часом Україна повинна сформувати незалежну комісію технократів, яка знаходила б корумпованих керівників і заміняла їх професіоналами", - йдеться в статті.

У виданні вважають, що спеціальні прокурори Національного антикорупційного бюро повинні бути захищені від втручання. В ідеалі, слухання по їх справах повинні проходити в спеціальних корупційних судах, де будуть працювати судді, що не мають відношення до скомпрометованим судовим органам України, в разі необхідності їх можуть запросити навіть з-за кордону.

Зараз ви читаєте новину «МВФ має проявити жорсткість до України із найкращих міркувань - Bloomberg». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі