середа, 20 листопада 2013 01:13

Можлива асоціація з ЄС знизить в Україні ставки по іпотеці за 1,5-2 роки до 7-8% - експерт

Можлива асоціація з ЄС знизить в Україні ставки по іпотеці за 1,5-2 роки до 7-8% - експерт
Фото: vlasti.net
У разі підписання Україною Угоди про асоціацію з Європейським Союзом в країні протягом півтора-двох років відновиться іпотечне кредитування і ставки по іпотеці знизяться до 7-8% річних у гривні, а на український будівельний ринок вийдуть конкурентоспроможні європейські забудовники.

Такий прогноз озвучив президент Міжнародної федерації нерухомості "FIABCI-Україна" Олександр Бондаренко на прес-конференції в Києві у вівторок.

"Перше, що може статися, якщо дійсно буде підписано Угоду про асоціацію з ЄС, це реальне іпотечне кредитування", - сказав він.

За оцінкою О.бондаренко, зниження відсоткових ставок за іпотечними кредитами до рівня 7-8% річних в національній валюті з боку банків України стане можливим, в тому числі за рахунок зниження існуючих високих процентних ставок за депозитами.

"Другий прогноз: ринок стане відкритим, і тоді не буде перешкод для заходження на ринок європейських будівельних компаній", - додав Бондаренко.

За його словами, європейські компанії створять конкуренцію на первинному ринку житлової нерухомості для українських забудовників, а також, мінімізувати корупційну складову в силу прозорості будівельного ринку після підписання Угоди про асоціацію з ЄС, знизять вартість зведення житла.
Зараз ви читаєте новину «Можлива асоціація з ЄС знизить в Україні ставки по іпотеці за 1,5-2 роки до 7-8% - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі