понеділок, 12 січня 2015 11:05

Місія МВФ завершить черговий етап роботи в Україні 29 січня

Місія МВФ завершить черговий етап роботи в Україні 29 січня
Фото: diamatik.org

Місія Міжнародного валютного фонду працюватиме в Києві до 29 січня. Про це повідомляється на сторінці Національного банку України в мережі Facebook.

Як зазначили в Нацбанку, третій етап роботи місії європейського департаменту МВФ для завершення перегляду виконання Україною програми "Стенд-бай" розпочався 12 січня.

"Під час її роботи сторони продовжать обговорення економічної, фіскальної, монетарної і фінансової політики, а також основних аспектів здійснення реформ, передбачених програмою і спрямованих на подолання кризових явищ в економіці держави", - йдеться в заяві регулятора.

За підсумками спільної роботи планується підписання оновленого листа про наміри і Меморандуму про економічну і фінансову політику, де будуть визначені заходи, яких необхідно вжити українській стороні для отримання чергового траншу фінансової допомоги і продовження реалізації програми.

Нагадаємо, що чергова місія Міжнародного валютного фонду прибула в Україну 8 січня. Від неї Україна очікує рішення про отримання чергових траншів МВФ, а також на перегляд програми, у тому числі збільшення фінансування чи зміну графіка отримання кредитних коштів.

МВФ раніше повідомляв, що для запобігання дефолту України потрібно ще 15 мільярдів доларів крім раніше виділених 17 мільярдів. Однак МВФ не може надати новий транш по схваленої спочатку програмі допомоги, поки не буде впевнений, що борг Києва знаходиться на прийнятному рівні. Глава міністерства фінансів України Наталія Яресько днями заявила, що після ухвалення держбюджету на 2015 рік Київ може розраховувати на чергову підтримку МВФ.

Торік Україна одержала 9 млрд дол. макрофінансової допомоги з різних джерел, сплативши при цьому 14 млрд дол. зовнішніх фінансових зобов'язань. Обсяг платежів, що необхідні до сплати в 2015 році, становить близько 10 млрд дол.

Зараз ви читаєте новину «Місія МВФ завершить черговий етап роботи в Україні 29 січня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі