пʼятниця, 16 лютого 2018 14:14

Світовий курс долара обвалився до трирічного мінімуму

Світовий курс долара обвалився до трирічного мінімуму
Аналітики стверджують, що як правило більш висока прибутковість казначейства пов'язана із сильнішим доларом. Фото: "Новое Время"

У п'ятницю, 16 лютого, за результатами трьох років долар досяг найнижчих рівнів світових валют.

Індекс долара проти групи з шести основних валют впав до 88,253. Це найнижчий показник з грудня 2014 року, пише "Новое время".

Водночас дохідність казначейських облігацій США досягла чотирирічних максимумів. Причому січнева інфляція в Америці зросла більше, ніж прогнозувалося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вартість біткоїна перевалила за $10 тисяч

Це підтвердило очікування Федерального резерву збільшити відсоткові ставки до чотирьох разів 2018 року.

Аналітики стверджують, що як правило більш висока прибутковість казначейства пов'язана із сильнішим доларом.

Експерти наголошують, що на курс долара вплинуло побоювання, ніби Вашингтон вестиме слабку стратегію долара тоді, як інші країни пом'якшать грошово-кредитну політику.

Основний американський індекс Dow Jones 2 лютого впав на 2,5%, а 5 лютого – ще на 4,6%. Індекс Standard&Poor's просів на 4,1%. Втрати у Нью-Йорку обернулися подальшими втратами на азійських ринках. Вранці 6 лютого японський індекс Nikkei втратив 6,6%, китайський Hang Seng впав на 5%, фондовий індекс Шанхайської фондової біржі Shanghai Composite - на 2,2%.

Зараз ви читаєте новину «Світовий курс долара обвалився до трирічного мінімуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі