вівторок, 14 листопада 2017 11:38

Міністр розповів, кому ще переглянуть розмір пенсії

Міністр розповів, кому ще переглянуть розмір пенсії
Пенсії переглянуть тим, хто має великий страховий стаж, але отримував малі зарплати. Фото: Днепр Час

В Україні розроблять механізм для підвищення пенсій людям, які мають великий трудовий стаж, однак отримували низькі зарплати через економічну ситуацію в країні.

"Уряд розглядає різноманітні механізми для збільшення розміру пенсій тих, хто має значний страховий стаж, але через низькі зарплати отримує мізерні пенсії", - зауважив міністр соціальної політики Андрій Рева, пише "УНІАН".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсійна реформа: назвали вартість страхового стажу

Міністр уточнив, що це люди, які впродовж життя важко працювали в колгоспах за трудодні. Працювали санітарками та фельдшерами, мають трудовий стаж 30 і більше років.

"Такі категорії громадян обов'язково мають отримувати гідну пенсію. Уряд вже проводить активну роботу в цьому напрямку", - додав Рева.

З 1 жовтня 2017 року перерахували розмір пенсій для українців. Найбільше зростуть виплати у тих, хто мав тривалий страховий стаж і легальну високу зарплату. Після перерахунку пенсія в середньому збільшилися на 559,78 грн. До прийняття закону середній розмір пенсії в Україні становив 1886,78 грн. Тепер - 2446,56 грн.

Зараз ви читаєте новину «Міністр розповів, кому ще переглянуть розмір пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі