пʼятниця, 26 січня 2024 16:22

Майнити біткоїни стане невигідно

Майнити біткоїни стане невигідно
Навіть великі підприємства майнінгу можуть стати нерентабельними. Фото: Pexels

Майнінг біткоїна вже не є вигідною справою для звичайних людей.

Навіть компаній-майнерів можуть дуже скоро почати зазнавати збитків, якщо курс не зросте, йдеться у дослідженні фінансової компанії Cantor Fitzgerald.

В одній з найбільших європейських криптобірж WhiteBIT біткоїн зараз торгується на рівні 40-41 тис. за 1 BTC. Через такий курс 11 найбільших корпоративних майнінгових ферм можуть виявитися нерентабельними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали валюту, яка може обійти біткоїн наступного року

Це пояснюють халвінгом - скороченням винагороди для майнерів, яке відбувається приблизно раз у чотири роки. Халвінг станеться у квітні 2024 року. Зараз учасники мережі за кожен блок, доданий до блокчейну Bitcoin отримують по 6,25 BTC, а після халвінгу показник впаде до 3,125 BTC. При цьому витрати майнерів не зменшаться.

Проблеми можуть статися у майнінгових компаній Marathon Digital, Riot Platforms та Core Scientific. Найбільш уразливими виявляться Argo Blockchain та Hut 8.

Якщо біткоїн не подорожчає, прибутковими можуть залишитися лише сінгапурська Bitdeer та американська CleanSpark. Операційні витрати у цих компаній значно нижчі, ніж у конкурентів.

Криптобіржа Binance, яку вважають найпотужнішою, із 31 січня 2024 року припиняє підтримку P2P-обміну криптовалют для росіян. Однак, у жителів РФ будуть можливості обходити обмеження.

Кінцева підтримка торгівлі рублями відбудеться в кінці січня 2024 року. Однак, російські користувачі все ще можуть торгувати криптовалютою на біржі CommЕХ, якій Binance продає весь свій російський бізнес.

Зараз ви читаєте новину «Майнити біткоїни стане невигідно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі