четвер, 15 червня 2023 12:11

Курс біткоїна стрімко обвалився

Вартість біткоїна уперше з 17 березня впала нижче позначки у $25 тис.

15 червня біткоїн за пів години обвалився на 4% – з $25 867 до $24 819, пише Cointelegraph.

"Падіння відбулося через три години після того, як Федеральна резервна система оголосила про призупинення зростання відсоткових ставок після майже 15-місячного підвищення в боротьбі з інфляцією. Протягом останнього тижня біткоїн тримався на позначці $26 тис., попри судові позови SEC проти найбільших криптовалютних бірж Coinbase і Binance. Клієнти протягом доби вивели з останньої понад $780 млн", – ідеться у повідомленні.

Автор: cointelegraph.com
  Біткоїн впав нижче  тис. вперше за три місяці
Біткоїн впав нижче тис. вперше за три місяці

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро і злотий подорожчали: курс валют на 15 червня

Голова Федеральної резервної системи Джером Пауелл чітко дав зрозуміти, що нинішня пауза – тимчасова, і може призвести до подальших проблем для біткоїна у довгостроковій перспективі.

"Позитивна реакція ризикових активів, за якою ми спостерігали цьогоріч, базується на очікуванні того, що інфляція впаде, а відсоткові ставки досягнуть піку, а потім почнуть знижуватися", – заявив ринковий аналітик eToro Джош Ґілберт.

Поточні дані про опціони на біткоїн свідчать про подальше зниження. Особливо якщо взяти до уваги вороже ставлення регуляторів до криптоіндустрії на території Сполучених Штатів Америки в поєднанні з ймовірністю подальшого підвищення ставок з боку ФРС у найближчі місяці.

Статистика стверджує, що криптовалютні заощадження є у 7-10% населення, і цей показник постійно зростає.

Адже навіть пересічному громадянину вже відомі чисельні переваги наявності віртуальних коштів на рахунку в криптогаманці. По-перше, це дуже надійно, а по-друге, криптомонети мають таку ж фінансову силу, як і звичайні гроші.

Найпопулярніші серед українців – саме біткоїни, адже курс біткоїна на поточний момент найвищий серед усіх видів криптовалют. Всього існує кілька десятків тисяч видів крипти, але лише 15-20 з них мають найбільший попит.

Зараз ви читаєте новину «Курс біткоїна стрімко обвалився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі