середа, 25 вересня 2019 14:43

Хто з українців шукає роботу за кордоном на кілька місяців

38% українців, які їдуть на заробітки вперше, залишають країну всього на кілька місяців. За кордоном назавжди планують залишитися 12% українських заробітчан.

Тимчасову роботу за кордоном шукають українці віком 50 років, які разом з сім'єю живуть у селі. Мають повну середню або професійно-технічну освіту. На заробітки їдуть, бо зарплати вистачає тільки на продукти та найнеобхідніші речі, передає olx.ua.

Чоловіки від 26 років задумуються, щоб виїхати за кордон назавжди. У більшості випадків у них є дружина, але ще немає дітей. Живуть в обласному центрі, працюють на високооплачуваній роботі та мають диплом про вищу освіту.

Автор: olx.ua
  При виборі країни, куди їхати працювати, заробітчани орієнтуються на рівень зарплати та умови праці.
При виборі країни, куди їхати працювати, заробітчани орієнтуються на рівень зарплати та умови праці.

Кожен третій українець за 65 років шукає за кордоном роботу на кілька місяців. 36% пенсіонерів хочуть виїхати з країни назавжди.

За кордоном заробітчани переважно хочуть отримувати не менше $1 тис. Готові працювати не за своєю спеціальністю. 39% опитуваних взагалі влаштовує будь-яка робота, професія їх не цікавить. За кордоном переважно працюють у сфері виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські нелегали в Італії можуть вдарити по безвізу

Найбільше заробітчан лякає ризик не отримати зарплату та погане ставлення з боку роботодавця. Також переживають через психологічний дискомфорт, пов'язаний з віддаленістю від рідних та близьких. Водночас молодші спеціалісти більше схильні переживати про різні ризики, ніж старші.

При виборі країни, куди їхати працювати, заробітчани орієнтуються на рівень зарплати та умови праці. На другому місці - розвинена економіка. Жінки більш схильні поїхати в іншу країну через родичів або знайомих, які вже там працюють. Для чоловіків більш важлива стабільність в країні.

Найбільше українські заробітчани хочуть повернутися на роботу в Америку. На думку 37% опитаних країна повністю виправдала їхні очікування. 24% стверджують, що навіть перевищила. На другому місці за кількістю позитивних вражень - Болгарія, на третьому - Німеччина. Найбільше заробітчани розчаровані роботою у Росії.

Зараз ви читаєте новину «Хто з українців шукає роботу за кордоном на кілька місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі