середа, 29 квітня 2015 05:45

Крим відключили від системи SWIFT

Крим відключили від системи SWIFT
vestifinance.ru

Західні банки не проводять валютні платежі громадянам, які зареєстровані в анексованому Криму. Про це повідомляють "Ведомости".

"Якщо банк бачить в системі SWIFT, що людина, яка відправила платіж, зареєстрована в Криму, він його не проводить. Причому неважливо, через кримський банк відправлений платіж або ж, наприклад, через один із банків Москви", - зазначається у публікації.

Як відзначає видання, це підтверджує співробітник іншої російської платіжної системи: "Якщо в паспорті вказаний Крим, іноземні банки валютний платіж не пропустять".

Те ж, за його словами, стосується і платежів компаній, зареєстрованих у Криму.

"Така проблема є", - визнає співробітник ЦБ, додаючи, що російський регулятор має дуже обмежений вплив на банки в іншій юрисдикції.

В цілому ж іноземні банки-кореспонденти можуть як відмовити у переказі валюти, так і заблокувати його, якщо одержувач або відправник переказу має реєстрацію в Криму. Особливо це стосується переводів у доларах.

Зараз ви читаєте новину «Крим відключили від системи SWIFT». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі