понеділок, 21 листопада 2011 19:46

Контрабанда палива "витягнула" з бюджету 1 мільярд - експерт

Контрабанда палива "витягнула" з бюджету 1 мільярд - експерт

Бюджет України недоотримав близько 1 млрд грн за останній рік внаслідок зростання обсягів контрабанди палива в країну.

Про це заявив директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн в ефірі "Ера ФМ".

"Раніше було прийнято вважати, що контрабандисти - це коли хтось привіз бензовоз з Росії або переніс пару каністр у глуху ніч. Але ті факти, які є на сьогоднішній день, дозволяють говорити про те, що розмах контрабанди - це вже танкерні партії, які становлять сотні тисяч тонн. Від цього бюджет за останній рік втратив вже близько 1 мільярда гривень", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські моряки контрабандою перевозили 800 ящиків тютюну

За його словами, контрабанда відбувається в тому числі з використанням державної інфраструктури.

"Найдивніше полягає в тому, що безпосередню участь у цьому беруть державні підприємства. Може, не активну участь, але все це відбувається з використанням інфраструктури державних компаній, державних підприємств, таких як Феодосійська нафтобаза, яка управляється Міністерством енергетики та вугільної промисловості ... Абсолютно не зрозуміла позиція митної служби, яка постійно рапортує, що й миша через кордон не перебіжить", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 39 працівників Львівської митниці залишилися без роботи через контрабанду

З цього приводу Куюн провів аналогії зі скандальною "Лівелою".

"Питань дуже багато. Ситуація нагадує минулорічну з фірмою "Лівела", коли всі державні органи вишикувалися в шеренгу і віддавали честь цьому безподатковому імпортеру, який розорив державну казну на 3 мільярди гривень", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Контрабанда палива "витягнула" з бюджету 1 мільярд - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі