пʼятниця, 13 грудня 2019 15:53

Коли запустять "Північний потік-2"

Коли запустять "Північний потік-2"
"Північний потік-2" проляже вздовж газопроводу "Північний потік" дном Балтійського моря до німецького міста Грайфсваль, щоб мінімізувати прокачування газу через Україну. Фото: Голос України

Російський газопровід "Північний потік-2" запустять не раніше вересня 2020 року.

"Розраховуємо, що навіть без санкцій США проти компаній, які будують газопровід, повноцінна робота "Північного потоку-2" почнеться у вересні-жовтні наступного року", - заявив міністр енергетики Олексій Оржель, передає tsn.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія отримала останній дозвіл на будівництво "Північного потоку-2"

За його словами, Росія намагатиметься добудувати газопровід, навіть якщо США введуть санкції.

"Продовження транзиту газу через Україну - в інтересах Газпрому. У січні 2020 року обидві країни підпишуть контракт з урахуванням українських інтересів. Чим довшим буде термін контракту і чим більші обсяги, тим меншим буде тариф і більша конкуренція, у тому числі на європейському ринку", - наголосив Оржель.

В оборонний бюджет США на 2020 рік внесли санкції проти двох російських газопроводів в обхід України. Йдеться про "Північний потік-2" і "Турецький потік". Так, 9 грудня обидві палати Конгресу США схвалили включення санкцій в оборонний бюджет.

Зараз ви читаєте новину «Коли запустять "Північний потік-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі