четвер, 23 травня 2019 21:10

Коли подешевшає полуниця

Коли подешевшає полуниця
Традиційно найдешевше полуниця коштуватиме у кінці травня - на початку червня. Фото: minsknews.by

В Україні у розпалі сезон полуниці. На ринку продають вітчизняну ягоду із Закарпаття та Півдня. Імпортної полуниці майже немає.

"Цього року імпорт полуниці був більшим, ніж торік. Ягоду завозили з Іспанії та Греції. Щоправда перестали імпортувати її ще на початку травня. Вітчизяної продукції цілком достатньо, щоб задовольнити попит", - розповіла Gazeta.ua експерт плодоовочевого ринку Тетяна Гетьман.

Зараз полуниця коштує дешевше, ніж на початку місяця. Однак ціна на неї коливається, бо залежить від погодних умов.

"На ягідному ринку буває, що одного дня ціна зростає у 1,5 рази, іншого різко падає. Ще вчора полуниця у гурті коштувала 20-45 гривень за кілограм, сьогодні - 35-45 гривень. Йдуть дощі і збирати полуницю важко. Крім того, ягода потребує сонця, щоб була солодкою. Поки погодні умови не сприяють цьому. Тому на ринку бачимо широкий діапазон цін. Кращу полуницю продають дорожче, гіршу - дешевше", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінилася вартість імпортних абрикосів і персиків за рік

Традиційно найдешевше полуниця коштуватиме у кінці травня - на початку червня. Так було останні 2 сезони.

"З червня полуницю почнуть збирати у відкритому ґрунті в центрі та західних областях. Щоправда постійні дощі можуть негативно вплинути на врожай середньої та пізньої ягоди. Ризикуємо отримати полуницю поганої якості", - підсумувала Тетяна Гетьман.

У магазинах і на базарах України продають черешню з Іспанії. Попит на неї високий. Щоправда за кілограм просять 230-250 грн.

Зараз ви читаєте новину «Коли подешевшає полуниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі