середа, 07 березня 2018 17:42

Коли Україна повернеться до економіки довоєнних років

Коли Україна повернеться до економіки довоєнних років
Для зростання ВВП в Україні необхідно провести ряд реформ. Фото: INTV.ua

У 2021-2022 роках рівень ВВП України повернеться до показників довоєнних років.

"Внаслідок бойових дій на Донбасі та анексії Криму Україна втратила 15,75% ВВП. Для помітного розвитку економіки потрібно мати зростання від 5 до 7%. Прем'єр-міністр теж робив заяву, що намагаємося дійти до цього", - повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Михайло Тітарчук, пише "Укрінформ".

За його словами, потрібно здійснити низку реформ. Вони допоможуть не просто втримати макроекономічну стабілізацію, а зробити реальний стрибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти розповіли, скільки ще триватиме зміцнення гривні

У Міністерстві економічного розвитку не погоджуються, що в Україні, серед країн колишнього СРСР, найнижчий рівень ВВП з розрахунку на душу населення.

"Є ще Узбекистан, Таджикистан, Киргизстан. Ми, на жаль, не перші, в тому числі й за динамікою. Проте і не останні", — підсумував заступник міністра.

За даними Держстату, ВВП України 2014 року зменшився на 6,6%. 2015 року – на 9,8%. 2016 року він уперше показав зростання на 2,3%.

Зараз ви читаєте новину «Коли Україна повернеться до економіки довоєнних років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі