вівторок, 16 червня 2020 14:52

Коли Україна перестане брати кредити МВФ

Коли Україна перестане брати кредити МВФ
Влада планує відмовитися від кредитів МВФ завдяки зростанню доходів населення та зменшення частки економіки в тіні.. Фото: pixabay.com

До 2023 року Україна зможе відмовитися від кредитів Міжнародного валютного фонду.

"У Верховній Раді презентували стратегію Міністерства фінансів до 2023 року. Віримо, що в нас буде можливість до 2023 року, вже 2022 року, сказати, що нуль кредитів від МВФ у бюджет. Зробимо це за рахунок детінізації, збільшення доходів, підвищення ефективності витрат та наших кредитних рейтингів", - заявив міністр фінансів Сергій Марченко, пише "Сегодня".

За його словами, Україна планує покращити позиції у міжнародних рейтингах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міжнародне агентство підвищило рейтинг України до стабільного

"Moody`s підвищило нам рейтинг. Можливо, це не той рейтинг, на який ми розраховували. Хочемо бачити рейтинг інвестиційного класу", - наголосив Марченко.

Україна 12 травня повністю отримала $2,1 млрд першого траншу від Міжнародного валютного фонду за новою програмою кредитування. Загальний обсяг нової 18-місячної програми МВФ становить близько $5 млрд. Їх буде надано 4 траншами.

Зараз ви читаєте новину «Коли Україна перестане брати кредити МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі