середа, 20 лютого 2019 18:13

Коболєв назвав ціну "дешевого" російського газу

Коболєв назвав ціну "дешевого" російського газу
Голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв: "Росіяни добре уявляють, хто і чим заплатить їм за сьогоднішні поступки. Нагадуємо європейцям, до чого призводять політичні знижки на газ". Фото: Delo.ua

Знижки на газ від російського Газпрому закінчилися військовим вторгенням в Україну.

"Насправді Україна навіть зі знижками за контрактом платила за газ більше, ніж європейці. Крім того, Росія, коли їй стало вигідно, цю знижку скасувала", - розповів голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв, пише Настоящее время.

За його словами, газ – найулюбленіша зброя Кремля.

"Росіяни добре уявляють, хто і чим заплатить їм за сьогоднішні поступки. Нагадуємо європейцям, до чого призводять політичні знижки на газ. Ще одну знижку від Газпрому Україна отримала в обмін на російську військову базу в Криму - "Харківські угоди". За ними базування російського Чорноморського флоту в Криму продовжили до 2042 року", - наголосив Коболєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північний потік-2 має негативні наслідки для України - експерт

Він додав, що останню знижку Україна отримала наприкінці 2013-го в обмін на відмову Віктора Януковича від європейського вектора інтеграції. Це стало причиною окупації Криму та військової агресії в Донецькій і Луганській обл.

"Очевидно, що політичне керівництво Росії дало команду чекати завершення президентських виборів в Україні. Можливо, у Росії є надія, що інший політичний керівник стане більш лояльним та поступливим", - каже Андрій Коболєв.

19 січня 2009-го Росія і Україна уклали 10-річні контракти на постачання російського газу в Україну і його транзит через українську територію. Угоду після п'яти годинних перемовин підписали прем'єр-міністри Росії і України Володимир Путін і Юлія Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Коболєв назвав ціну "дешевого" російського газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі