пʼятниця, 03 лютого 2012 21:51

Китай врятує Європу від кризи?

Китай врятує Європу від кризи?

У Пекіна немає бажання і можливості "купити" Європу, але є намір допомогти ЄС у боротьбі з фінансовою кризою.

Про це заявив прем'єр-міністр Китаю Вень Цзябао, передає Економічна правда з посиланням на ВВС.

Ця заява китайського прем'єра пролунала під час візиту канцлера Німеччини Ангели Меркель до КНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович: Економічна криза ніяк не може оминути Україну

Виступаючи в Академії суспільних наук Китаю, Ангела Меркель сказала, що Піднебесна може допомогти ЄС вирішити проблему боргової кризи, оскільки ця проблема стосується не лише Європи, але й зачіпає глобальну економіку.

Як відомо, Європа для Китаю є найбільшим експортним ринком, а в Китаї зосереджені найбільші в світі заощадження в іноземній валюті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загострення кризи цього року не пощадить нікого - Світовий банк

Нагадаємо, доктор економічних наук, експерт з економічних питань Володимир Коновальчук вважає, що коріння нинішньої світової фінансово-економічної кризи сягає 90-х років ХХ століття.

"На мою думку, тут є глибока і довгострокова проблема, яка може очікувати як Європу, так і весь світ, у тому числі Україну. Річ у тім, що країни Європи в останні 15 років стали на соціалістичний шлях - занадто багато усіляких різних соціальних гарантій, субсидій. Але коли відбувся цей перелом? Це відбулося у кінці 90-х років. Якщо ви подивитеся дуже детально, хто переміг у цих країнах? Майже в усіх європейських країнах у кінці 90-х років перемогли "ліві" сили. Народу що треба? Популістські гасла", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Китай врятує Європу від кризи?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі