четвер, 19 листопада 2015 13:28

"Києву час перестати викаблучуватись" - Медведєв про реструктуризацію

"Києву час перестати викаблучуватись" - Медведєв про реструктуризацію
Фото: ТАСС

Росія готова до реструктуризації 3 млрд дол. боргу, але Україні "пора перестати викаблучуватися" з приводу характеру цієї позики.

Остаточне рішення має бути прийнято в найближчі три тижні, заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв, передає "ТАСС".

"Пора перестати викаблучуватися з приводу визнання суверенного характеру цього боргу. Всім зрозуміло, що мова йде про зобов'язання, яке виникло в України як держави, а не в якихось комерційних структур. Це абсолютно зрозуміло, все інше — маніпуляції", — підкреслив він.

Серед інших умов для реструктуризації боргу Медведєв назвав гарантію, "яку дав би першокласний банк однієї з європейських або інших країн".

При цьому він стверджує, що російська пропозиція не тільки вже направлена в МВФ, але й обговорювалася Мінфінами РФ і України.

Читайте також: Fitch не вважатиме невиплату Україною $3 млрд Росії дефолтом

Нагадаємо, що 20 грудня 2015 року Україна мала сплатити Росії 3 млрд дол. за єврооблігаціями, викупленими Фондом національного добробуту РФ на Ірландській біржі під час Революції гідності, до втечі Віктора Януковича й уряду до РФ.

16 листопада президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва готова відтермінувати платіж по боргу України на 2016-2018 роки по 1 млрд дол. на рік, якщо західні партнери нададуть гарантії.

Мінфін України раніше спростовував заяви російської влади про отримання та обговорення пропозицій щодо реструктуризації боргу Януковича.

Зараз ви читаєте новину «"Києву час перестати викаблучуватись" - Медведєв про реструктуризацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі