середа, 22 червня 2011 15:22

Кожен європеєць заплатить 1450 євро за борги Греції

Кожен європеєць заплатить 1450 євро за борги Греції

Борги Греції обходяться кожному європейському платнику податків в 535 євро.

Про це повідомило видання "The Warsaw Business Journal" з посиланням на результати дослідження експерта аналітичного центру "Відкрита Європа" Рауля Рупареля, опубліковане в газеті "Rzeczpospolita".

За словами економіста, навантаження через зростаючий обсяг фінансововй допомоги, що надається країнами Єврозони, ляже в основному на простих платників податків і не зможе перешкодити банкрутству Греції.

За його розрахунками, сьогодні європейці платять в середньому 535 євро за борги Греції. Цифра може зрости до 1450 євро в 2014 році.

Нині уряд Греції до 3 липня має ухвалити пакет заходів щодо подальшого скорочення витрат і підвищення податків, щоб отримати додаткові 12 млрд євро термінового кредиту.

У свою чергу, міністри фінансів Європейського союзу продовжують обговорювати умови, за яких Греція може отримати додатковий кредит.

Сьогодні вранці новий уряд прем'єр-міністра Георгіуса Папандреу був затверджений в парламенті 155 голосами, проти проголосували 143 парламентарія, двоє утрималися.

Зараз ви читаєте новину «Кожен європеєць заплатить 1450 євро за борги Греції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі