пʼятниця, 12 лютого 2021 21:10

Які квартири можуть собі дозволити українці

Які квартири можуть собі дозволити українці
Попит на двокімнатні квартири був найвищим у порівнянні з іншими групами житла. Фото: unsplash

Наприкінці минулого року 80% потенційних покупців квартир в Києві цікавилися нерухомістю на первинному ринку.

Серед квартир у новобудовах високим попитом користувалися житло в ціновому діапазоні до $30 тис. з часткою запитів 40%, пише "СтройОбзор".

За даними видання, на другому місці знаходилося житло в діапазоні від $50 тис. до $70 тис. з часткою 25% від загальної кількості запитів. Житлом з ціною $30 тис. - $50 тис. цікавились 20% шукачів.

"Попит на двокімнатні квартири був найвищим у порівнянні з іншими групами житла і склав 43%. 39% запитів були зосереджені в категорії однокімнатних. Трикімнатними квартирами цікавилися 17% користувачів, які шукають нерухомість для покупки", - пояснюють аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не потрапити на гачок до шахраїв

Найбільше покупці цікавилися квартирами площею від 50 кв. м до 80 кв. м. Частка таких запитів становить 47% від загальної кількості. 24% шукали квартири від 35 кв. м до 50 кв. м. Квартири до 35 кв. м цікавлять 19%. Відсоток запитів на житло площею від 80 кв. м склав 10%.

З 1 березня для українців стане доступною іпотека під 7% річних. Кредит на житло можна оформити на строк до 20 років. Мінімальний 1-й внесок становитиме 15% вартості житла.

Зараз ви читаєте новину «Які квартири можуть собі дозволити українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі