середа, 03 січня 2018 21:10

Як заощадити на покупках за кордоном

Як заощадити на покупках за кордоном
Гроші можуть виплатити готівкою або перерахувати на банківську карту. Фото: UBR

У близько 50 країнах туристам відшкодовують сплачений податок на додаткову вартість (ПДВ) за покупки в місцевих магазинах.

Щоб повернути частину грошей за покупки, турист повинен попросити у касира в магазині форму TAX FREE і заповнити її. В аеропорту поставити штамп, який підтверджує перетин кордону. Після прибуття в Україну, звернутися в пункт повернення. Гроші можуть виплатити готівкою або перерахувати на банківську карту, передає prostobank.ua.

Німеччина
Стандартна ставка ПДВ - 19%. На продукти харчування та книги -7%
Не повертається ПДВ при покупці автомобіля або товарів для нього - запчастини, паливо, навігаційні системи, радіоприймачі. Також туристу не відшкодують гроші, якщо він придбав телефон з SIM-картою, яка передбачає укладення контракту.

Італія
Стандартна ставка ПДВ - 22%. Вона поширюється на одяг, текстиль, шкіргалантерею, ювелірні прикраси, оправи, сонцезахисні окуляри, алкогольні напої. На продукти харчування діє податок від 4 до 10%.
Щоб повернути гроші, мінімальна вартість покупок повинна бути не менше 154,95 євро. Не відшкодують податок при покупці машини або бензину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укрпошті назвали недоліки закону про посилки

Великобританія
Стандартна ставка ПДВ - 20%. Автомобільні сидіння для дітей - 5%. Турист повинен здійснити покупку мінімум на 30 фунтів.
Нульова ставка ПДВ у Великобританії встановлена ​​на більшу частину продуктів харчування, книги, газети і журнали, дитячий одяг. Також - на нові або старі автомобілі, товари вартістю понад £ 600 фунтів, які вивозяться з бізнес-цілями.

Франція
Стандартна ставка ПДВ - 20%, фармакологічні товари -10, продукти харчування, книги - 5,5%. Мінімальна сума покупки повинна бути на 175,01 євро.
Не повернуть гроші при покупці тютюну, фармацевтичних товарів, автомобілів і запчастин до них, зброї, поштових марок. А також на предмети мистецтва, створені 50 років тому і раніше.

З 1 січня 2019 року в Україні наберуть чинності обмеження безподаткового ввезення товарів в Україну. Буде дозволено пересилання не більше трьох посилок протягом календарного місяця сумарною вартістю до €150. Всі наступні посилки обкладатимуться податком на додану вартість — 20%, митом — 10%, а деякі категорії товарів — акцизом. Обкладатися податком буде вся сума митної вартості товарів у посилці.

Зараз ви читаєте новину «Як заощадити на покупках за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі