субота, 10 липня 2021 02:12

Кабмін підвищить виплати військовим пенсіонерам

Кабмін підвищить виплати військовим пенсіонерам
Військовим підвищать пенсії. Фото: Укрінформ

Прийнято рішення про підвищення виплат для майже 400 тисяч військовослужбовців-пенсіонерів.

"З ініціативи президента Володимира Зеленського вже на наступному засіданні Кабінету міністрів буде прийнято розроблене Міністерством соціальної політики рішення про підвищення пенсійних виплат військовослужбовцям, які перебувають на пенсії. Це рішення повинно зменшити наявні диспропорції", - повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в Telegram.

Передбачається з 1 липня встановити щомісячну доплату в сумі 2000 гривень та встановити мінімальну пенсійну виплату на рівні 3854 гривень.

Крім цього, буде підвищення виплат для учасників бойових дій, які втратили працездатність. Більше 40 000 чоловік отримають підвищення майже в 700 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсії зросли не для всіх - Пенсійний фонд

Мінімальна пенсія сім'ям військовослужбовців в разі втрати годувальника збільшилася на 170 грн. Їм будуть платити 3708 грн. Підвищення пенсій на 400 грн перенесли на жовтень. Ці кошти з 1 липня повинні були отримати українці від 75 років.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін підвищить виплати військовим пенсіонерам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі