пʼятниця, 06 квітня 2018 10:40

"До нас хлинув фальсифікат" - експерт про закордонні продукти

"До нас хлинув фальсифікат" - експерт про закордонні продукти
За словами Максима Гончара, до України почав надходити фальсифікат продуктів. Фото: РИАМО

Продукти харчування, що не продаються в Європі, потрапляють до України. Це стається через те, що українці скасували обов'язкову сертифікацію продуктів. У результаті отримають фальсифікат.

Йдеться насамперед про сири з Польщі, пише видання "Голос UA"

"У кожному з польських сирів ми знаходили жири нетваринного походження. Зараз ми будемо перевіряти польські сири у всіх регіонах України. На моє переконання, коли ми відкрили кордони, і була скасована обов'язкова сертифікація продукції, до нас хлинув фальсифікат", - сказав Максим Гончар, голова правління громадської організації "Всеукраїнська асоціація з питань захисту прав споживачів".

За його словами, в торгових мережах України знаходиться багато простроченого товару. Проте покупець, виявивши такі продукти, ще має довести, що вони не загрожують здоров'ю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обманюють у супермаркетах - експерт

"У столичних дитячих садках використовують заборонений спред. Вершкове масло, яке постачається у дитячі садки, містить небезпечні добавки. Фальсифікат в дитячих садах став можливий, тому що з 2014 року був скасований паспорт якості продуктів, головним стала ціна, і гроші тепер заробляють на здоров'ї наших дітей", - додав Гончар.

Зо підрахунками економістів, українці щодня проїдають понад 78 гривень, без урахування додаткових обідів в кафе та кави з колегами. При цьому раціон українців можна прирівняти до європейського меню.

Зараз ви читаєте новину «"До нас хлинув фальсифікат" - експерт про закордонні продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі