четвер, 15 березня 2018 16:36

Очільник Нацбанку назвав умову відновлення економіки

Очільник Нацбанку назвав умову відновлення економіки
Необхідно якомога швидше відновити кредитування реального сектора економіки. Фото: dt.ua

Одним з головних пріоритетів Нацбанку є відновлення кредитування реального сектора економіки. Верховна Рада має сприяти цьому.

"Нам потрібно якомога швидше відновити кредитування реального сектора економіки. Понад 80 млрд грн можуть направити в економіку", - заявив очільник НБУ Яків Смолій, передає "Інтерфакс".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали олігархів, які заборгували понад 45 млрд грн

За його словами, необхідно прийняти вже внесені в Раду законопроекти про захист прав кредиторів і управлінні заборгованістю. Це допоможе розчистити портфель поганих кредитів.

"У разі прийняття цих законопроектів вже наступного року можна відновити кредитування", - резюмував Смолій.

Валерія Гонтарева подала президентові заяву про відставку з 10 травня 2017 року за власним бажанням. Із 8 серпня до 26 вересня Гонтарева перебувала в оплачуваній відпустці. З 26 вересня вона продовжила перебувати у відпустці за свій рахунок до затвердження її відставки. Виконував обов'язки глави НБУ її перший заступник Яків Смолій. Сьогодні, 15 березня, його призначили головою НБУ.

Зараз ви читаєте новину «Очільник Нацбанку назвав умову відновлення економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі