субота, 08 липня 2017 14:33

Французи хочуть побудувати сонячну електростанцію в Чорнобилі

Французи хочуть побудувати сонячну електростанцію в Чорнобилі
Сонячні батареї в зоні відчуження будуть виробляти електроенергію в межах 2,5 тисячі мВт

Україна веде переговори з однією з найбільших енергетичних компаній у Франції. Йдеться про будівництво в зоні відчуження навколо атомного реактора в Чорнобилі сонячної електростанції. Про це повідомляє Bloomberg.

За словами міністра екології Остапа Семерака, компанія Engie SA вивчає технічно-економічне обґрунтування доцільності будівництва станції.

Речник компанії підтвердив, що компанія веде переговори з українським урядом, але відмовився коментувати масштаби проекту.

"В України гарне сонячне опромінення, але низький рівень впевненості від інвесторів і високі витрати на фінансування. Engie може знайти спосіб, якщо використає корпоративне кредитування", - сказав аналітик BNEF П'єтро Радоя.

Сонячні батареї в зоні відчуження будуть виробляти електроенергію в межах 2,5 тисячі мВт. Україна отримала від інвесторів 52 заявки на будівництво станції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Індійська компанія побудує сонячну електростанцію в Україні

Україна знизила ренту землі в Чорнобильській зоні і спростила процедуру її оренди.

Зараз ви читаєте новину «Французи хочуть побудувати сонячну електростанцію в Чорнобилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі