середа, 26 березня 2014 11:18

Фірташ може "злити" ФБР інформацію, яка сильно вдарить по "Газпрому" - ЗМІ

Фірташ може "злити" ФБР інформацію, яка сильно вдарить по "Газпрому" - ЗМІ
Дмитро Фірташ. Фото: antirusofob.ru

Український олігарх Дмитро Фірташ володіє цінною інформацією про угоди "Газпрому", які в США можуть визнати корупційними.

Про це з посиланням на директора консалтингової компанії East European Gas Analysis Михайла Корчемкіна пише агентство Bloomberg.

Після арешту у Відні Фірташ очікує вирішення питання про екстрадицію в США.

"Фірташ був дуже глибоко посвячений у деталі комерційної діяльності "Газпрому" в Україні, у фінансові транзакції. Якщо Фірташ укладе угоду з ФБР і почне давати свідчення, це може створити загрозу важких наслідків для менеджменту "Газпрому" і для компанії як такої", - вважає Корчемкін.

За його словами, більше половини всіх депозитарних розписок "Газпрому" перебувають в американських інвесторів. Якщо з'ясується, що через дії керівництва компанії вони зазнали збитків, можуть послідувати санкції, великі штрафи і судові позови.

"Фірташ може знати, чи була у менеджерів "Газпрому" і Газпромбанку, а також українських чиновників особиста економічна зацікавленість в цих угодах", - додав колишній заступник голови правління "Газпрому" Олександр Рязанов.

На думку старшого співробітника Фонду Heritage Аріеля Коена, звинувачення проти Фірташа у зв'язку з діяльністю підконтрольної йому швейцарської фірми в Індії були висунуті саме для того, щоб домогтися екстрадиції бізнесмена в США і переконати його видати інформацію про "Газпром" і наближених Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Фірташ може "злити" ФБР інформацію, яка сильно вдарить по "Газпрому" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі