середа, 10 червня 2020 10:43

Експерти назвали, яких фруктів бракуватиме

Експерти назвали, яких фруктів бракуватиме
Урожай яблук та груш знизиться приблизно на 30% через заморозки. Фото: pixabay.com

Урожай яблук та груш 2020 року знизиться приблизно на 30% через заморозки, які фіксували у першій половині травня в основних регіонах України з промисловими насадженнями садів. Про це повідомив заступник директора ООО "Буковинський сад" Ярослав Федоришин під час вебінару "Перспективи плодоовочевого сезону-2020/21 в Україні", пише agronews.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які галузі найбільше постраждали під час карантину

"Деякі виробники кажуть, що в них втрати і 50%, і 60%. Я чув і про 70% втрати врожаю. Торік, на початку літа, втрати складали приблизно 10%. Тож втрати у 30-50% – це можна сказати, що врожаю яблук там не буде ", – каже фахівець.

Також експерт вважає, що якість яблук і фруктів взагалі нового врожаю буде нижчою за минулорічний, тому що рослини пережили холодовий стрес і це позначиться на їхньому визріванні.

Цьогоріч в Україні сезон свіжих фруктів та ягід розпочався високими цінами. На базарах фіксують рекордну вартість суниці, яблук. Прогнозують дефіцит черешні.

Зараз ви читаєте новину «Експерти назвали, яких фруктів бракуватиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі