четвер, 20 квітня 2017 21:10

Експерт розповів, чому дорожчає газ для авто

Експерт розповів, чому дорожчає газ для авто
Замінити російський автогаз можна білоруським. Фото:www.nefterynok.info

Автомобільний газ в Україну в основному імпортується з Росії, на другому місці - Білорусь. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів аналітик "Альпарі" Максим Пархоменко.

"Основною причиною подорожчання автомобільного газу стало обмеження з 1 квітня експорту скрапленого газу з Росії. Після введення даної норми, ціни на заправках різко зросли. Вже з 10 квітня ФСТЕК дала тимчасовий дозвіл на експорт газу в Україну, що дозволило стабілізувати ціни. Але ситуація залишається неоднозначною і цілком можна очікувати нових перебої у поставках", - говорить Максим Пархоменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заправки здивували цінами на автогаз після свят

За словами експерта, вартість автогазу до кінця квітня не зміниться.

"Якщо знову виникнуть проблеми з поставками з Росії, то в травні можна очікувати подорожчання до 13 гривень за літр. Замінити російський газ можна білоруським. Раніше ця країна більше експортувала його в Україну. Якщо поставки автогазу з Білорусі збільшаться, то це дозволить знизити ціни на заправках через місяць-півтора", - додав аналітик.

Російська митниця відмовляється оформляти партії зрідженого газу для поставки в Україну. Також РФ припинила трубопровідні поставки дизельного палива.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чому дорожчає газ для авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі