субота, 29 лютого 2020 21:10

Експерт пояснила, що впливає на вартість овочів борщового набору

Експерт пояснила, що впливає на вартість овочів борщового набору
Агроексперт Ольга Трофімцева: "Поки не перейдемо до промислового ефективного виробництва овочів, а не до присадибних особистих господарств населення, ситуація не зміниться". Фото: facebook.com/olga.trofimtseva

Україна стає все інтегрованішою у світові ринки. Зміна цін на картоплю, цибулю чи моркву - нормальна кон'юнктура ринку, розповіла Gazeta.ua агроексперт Ольга Трофімцева. Виконувала обов'язки міністра аграрної політики та продовольства України з лютого до серпня 2019 року.

"Якщо згадати цибулю, яка 2018-го била цінові рекорди, то несприятливі погодні умови були в усіх основних країнах-виробниках. Урожай був настільки поганим, що навіть ЄС імпортував цибулю з Казахстану. Звідти купували й ми. Та ж сама ситуація з картоплею", - каже Трофімцева.

За її словами, ще проблема в структурі українського виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти українці почали купувати частіше

"Поки не перейдемо до промислового ефективного виробництва овочів, а не до присадибних особистих господарств населення, ситуація не зміниться. Треба працювати над розширенням ринків збуту. Наприклад, наші фермери могли б продавати яблука не тільки українським переробникам. А збувати їх активніше на зовнішніх ринках, якби мали правильно фасовану та гарного товарного вигляду продукцію", - наголошує Трофімцева.

Додає, що Україні треба більше професійних овочесховищ.

Повну версію інтерв'ю з Ольгою Трофімцевою читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «Експерт пояснила, що впливає на вартість овочів борщового набору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі