пʼятниця, 28 лютого 2020 21:10

Які продукти українці почали купувати частіше

Які продукти українці почали купувати частіше
В Україні через зростання попиту на спаржу фермери взялися вирощувати культуру. Фото: 7dach.ru

Українці у супермаркетах та ресторанах все частіше запитують руколу, спаржу, безлактозні продукти, рослинне м'ясо. Культура споживання змінюється. Це світова тенденція, розповіла Gazeta.ua агроексперт Ольга Трофімцева. Виконувала обов'язки міністра аграрної політики та продовольства України з лютого до серпня 2019 року.

"Громадяни подорожують світом. Куштують те, чого раніше не знали. Намагаються знайти такі ж продукти в нас. Ще 4-5 років тому в Україні взагалі не вирощували спаржі. Зараз кілька фермерів промислово вирощують цю культуру. Також активно розвивається виробництво нішевих культур і продуктів із них: здорові олії - лляна, з амаранту. Популярним стає гарбузове насіння і продукти з нього", - пояснила Трофімцева.

Додає, що технології у сільському господарстві теж не стоять на місці. Це позначається на розвитку комерційних проєктів як-от вертикальні ферми для вирощування зелені, овочів.

"У світі деякі супермаркети облаштовують вертикальні ферми практично в торгових залах. Продають споживачам свіжу зелень", - каже вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кого треба допускати на ринок землі: думка експерта

Наголошує, що рослинне м'ясо поки що залишається нішею.

"Воно недешеве. І тільки з першого погляду має позитивний вплив на екологію. Щоб виробити таке м'ясо, потрібна соя. Для сої теж вирубують ліси. Крім того, у країнах Азії та Африки середній клас тільки починає пізнавати смак справжнього м'яса. Вони однозначно не захочуть переходити на рослинне. Нам є куди продавати українську яловичину та свинину", - говорить Трофімцева.

Повну версію інтерв'ю з Ольгою Трофімцевою читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «Які продукти українці почали купувати частіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі