понеділок, 10 вересня 2012 19:30

Експерт: криза зачепить Україну. Можливо, не менш жорстко, ніж у 2008 році

Експерт: криза зачепить Україну. Можливо, не менш жорстко, ніж у 2008 році
Володимир лізунов вважає, що криза буде не менш сильною, ніж минула. Фото: kpmg.com

Світова фінансово-економічна криза зачепить Україну.

Такий прогноз озвучив керівник відділу корпоративних фінансів компанії KPMG сертифікований фінансовий аналітик Володимир Лізунов у ефірі "Ера-FM".

"За перші півроку в низці галузей економіки України спостерігався спад, причому навіть у таких важливих, як, наприклад, гірничо-металургійна. Всі ми бачили, що відбувалося на валютному ринку минулого тижня: частково це викликано чутками, але частково, я вважаю, є й економічна складова. Також криза єврозони буде впливати на ситуацію у всьому світі, в тому числі, й в Україні. Тому мій прогноз: економічна криза Україну, звісно, зачепить", - сказав.

За його словами, криза буде не менш сильною, ніж минула.

"Криза 2008 року була багато в чому викликана ситуацією в єврозоні. На той момент фундаментальні причини кризи єврозони вирішені не були. Були прийняті певні рішення, які дали змогу відкласти другу хвилю. Але те, що зараз відбувається і в Греції, і в Іспанії, і в інших країнах, свідчить про те, що криза буде. І буде вона, можливо, не менш жорсткою, ніж у 2008 році", - зазначив Лізунов.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров визнав наявність ризиків для української економіки у зв'язку з рецесією у світовій економіці, однак заявив, що ситуація вигідно відрізняється від тієї, що була в 2008-2009 роках, і підстав для паніки нині немає.

Зараз ви читаєте новину «Експерт: криза зачепить Україну. Можливо, не менш жорстко, ніж у 2008 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі