понеділок, 24 червня 2013 00:45

Екс-міністр економіки пояснив, чому євроінтеграція перетворює Україну на сировинний придаток ЄС

Екс-міністр економіки пояснив, чому євроінтеграція перетворює Україну на сировинний придаток ЄС
Віктор Суслов. Фото: tvi.ua

Фінансовий експерт, міністр економіки України 1997-1998 років Віктор Суслов впевнений, що Україна може стати сировинним придатком Європейського Союзу.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ТВі.

"Багато хто думає про якусь перспективу членства України в Євросоюзі. Цю тему порушували на експертному рівні під час підготовки цієї угоди. Тоді Євросоюз відмовився записувати навіть норму  про перспективу членства України в Євросоюзі", - зазначив Суслов.

Тому, на його думку, цієї перспективи для України немає.

Водночас, за словами екс-міністра, Зона вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом – це вже "зовсім інша справа".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євроінтеграція полегшить життя українським заробітчанам - експерт

"Тобто взаємна відмова від стягування мита з імпорту для більш конкурентоспроможної європейської економіки, яка переживає кризу збуту свого товару, надзвичайно важлива. Тому що українські товари не будуть конкурувати в Європі", - пояснив Суслов.

Він зауважив, що ніхто із вітчизняних прихильників євроінтеграції не може назвати перелік товарів, з якими Україна збирається завоювати європейський ринок.

"І, навпаки, знявши мито, ми віддаємо внутрішній ринок Євросоюзу. За оцінками, імпорт з Євросоюзу зросте більше, ніж український експорт. При тому експорт носитиме яскраво виражений сировинний характер і зросте на 10%, але імпорт готової продукції ми збільшимо на 15%. У нас погіршиться торговий баланс", – підсумував Суслов.

Зараз ви читаєте новину «Екс-міністр економіки пояснив, чому євроінтеграція перетворює Україну на сировинний придаток ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

41

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі