четвер, 19 березня 2020 12:36

Економічна криза: як українському бізнесу підготуватися до ймовірних проблем

Економічна криза: як українському бізнесу підготуватися до ймовірних проблем
На час кризи не варто шукати нових працівників. Потрібно гарантувати захист тим, хто вже працює. Фото: pixabay.com

Наслідки економічної кризи, яку може викликати коронавірус, вдарять по малому та середньому бізнесу зі слабкою фінансовою ситуацією або нестабільним попитом.

"Щоб запобігти ситуації, бізнесу треба дотримуватися певної стратегії. Найперше - реструктурувати та відтермінувати борги та позики від партнерів і фінансових інституцій. Також переглянути умови оплати оренди нерухомого майна, попросити посунути терміни розрахунків", - написав у Facebook ексміністр економіки Тимофій Милованов.

За його словами, більшість працівників необхідно перевести на спрощену систему оподаткування чи знизити податкове навантаження.

"Варто скоротити або відправити в тимчасові відпустки без оплати некритичний персонал. Водночас критичному персоналу компанії мають гарантувати найбільший захист. Замість скорочення персонал можна перевести на іншу роботу. Наприклад, розробку нових послуг та продуктів, попит на які з'явиться після кризи", - каже Милованов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економічна криза: прем'єр пояснив, як готується Україна до її наслідків

Додає, що краще призупинити набір нового персоналу. Незабаром на ринку може з'явитися багато професіоналів, які звільнилися з компаній, де працювали, через фінансові проблеми.

"Будь-яка криза - це можливість для трансформації та розвитку бізнесу. Змінюються вподобання та попит споживачів, з'являються нові ніші для бізнесу", - підсумував Милованов.

Через стрімке поширення коронавірусу у світі роботу можуть втратити близько 25 млн людей. Кількість безробітних може зрости через економічну та трудову кризи, які вже почали розгортатися через Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Економічна криза: як українському бізнесу підготуватися до ймовірних проблем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі