середа, 28 червня 2023 18:52

Дуда анонсував скасування обмежень на продаж зерна

Дуда анонсував скасування обмежень на продаж зерна
Продаж зерна можуть відновити після 15 вересня. Фото: Pexels

Польща підтримує скасування обмежень товарообігу між Україною та Євросоюзом після 15 вересня.

Президент Польщі Анджей Дуда зазначив, що вважає за доцільне скасування чинних обмежень на імпорт з України. Про це він сказав на брифінгу у Києві, передає Gazeta.ua.

"Я сподіваюся, що ці рішення мають бути якнайшвидше скасовані, щоб максимально дозволити вільну торгівлю. Але, перш за все, є питання, які мають бути впорядковані. Це потребує часу", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продаж українського зерна: Словаччина ввела обмеження

Час до вересня необхідний для того, щоб "уникнути певних явищ", які дуже негативно впливають на економіку та суспільство, додав він.

Президент Володимир Зеленський сказав, що профільний єврокомісар з питань торгівлі Тьєррі Бретон теж сказав про плани щодо скасування обмежень.

"Ми подивимося, як буде все розблоковано, але він пообіцяв мені, що після 15 вересня не можуть бути продовжені блокування", – зазначив глава держави.

В Угорщині пропонують посилити контроль за транзитними перевезеннями українського зерна по своїй території. Там також ініціюють відновлення мита та кількісних обмежень на імпорт українських зернових та олійних культур.

Україна призупиняє експорт пшениці, кукурудзи, ріпаку і соняшника до Польщі. Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський сказав про це під час спільного брифінгу з міністром сільського господарства і розвитку села Польщі Робертом Телусом.

Зараз ви читаєте новину «Дуда анонсував скасування обмежень на продаж зерна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі