пʼятниця, 26 серпня 2011 11:33

Долар падає до більшості валют, інвестори знову не бояться ризикувати

Долар падає до більшості валют, інвестори знову не бояться ризикувати

Курси американського долара та швейцарського франка знижуються щодо більшості основних світових валют на несподіваному зростанні апетиту до ризику після заяв глави австралійського ЦБ Гленна Стівенса.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Глава Резервного банку Австралії заявив у п'ятницю, що "інфляція залишається об'єктом пильного спостереження". Таким чином дав зрозуміти, що австралійський ЦБ поки не збирається знижувати ставки. Ця заява негайно викликала сплеск інтересу до прибуткових валют.

"Стівенс не панікував, своїм зваженим підходом йому насправді навіть вдалося вселити певний рівень спокою в азіатські ринки. Ми спостерігаємо деяку стабілізацію у відношенні до ризику, що надає підтримку деяким високоризикованим валютам, таких як австралійський і новозеландський долари і євро", - зазначив аналітик CMC Markets Тім Уотерер.

Євро також був підтриманий повідомленням газети Financial Times про те, що європейські політики у п'ятницю обговорять нові варіанти участі Фінляндії у наданні фінансової допомоги Греції, включаючи надання останньою застави за отримуваними кредитами.

Раніше повідомляли, що хоча на Фінляндію припадає лише 2% від загального пакету допомоги Греції, що становить 110 млрд євро, загальноєвропейський кредит, без якого Грецію чекає неминучий дефолт, не може бути виділений без його схвалення всіма 17-ма країнами ЄС.

В результаті до 8:06 євро зміцнився щодо американської валюти до $ 1,4411 з $ 1,4379 за підсумками торгів у четвер. Франк опустився до 1,1417 франка за євро з 1,1402 франка в четвер.

Долар також подешевшав щодо австралійської нацвалюти вперше за три дні, опустившись до $ 1,0481 з $ 1,0431 напередодні.

Курс долара до японської валюти склав 77,27 ієни в порівнянні з 77,46 ієни напередодні. Вартість ієни до євро опустилася до 111,36 ієни з 111,38 ієни в четвер.

Зараз ви читаєте новину «Долар падає до більшості валют, інвестори знову не бояться ризикувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі