пʼятниця, 30 вересня 2011 09:58

Долар росте відносно євро на сигналах ослаблення світової економіки

Долар росте відносно євро на сигналах ослаблення світової економіки

Курс долара США до євро росте в п'ятницю на нових сигналах ослаблення світової економіки.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Негативом для ринку стали дані про менш значне, ніж очікували, збільшенні промвиробництва в Японії та Південній Кореї, а також про зниження виробничої активності в КНР, що триває третій місяць поспіль.

Промвиробництво в Японії збільшилася в серпні на 0,8%, тоді як експерти очікували стрибка на 1,6%, у Південній Кореї зростання становило 4,8%, не виправдавши середній прогноз ринку на рівні 6,1%.

Індекс менеджерів закупівель (PMI) в КНР, що розраховує HSBC і Markit Economics, залишився у вересні на серпневому рівні - 49,9 пункту. Значення показника залишається нижче 50 пунктів третій місяць поспіль, що свідчить про скорочення активності у виробничому секторі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Італійці зацікавилися газовими свердловинами в Україні

Побоювання поглиблення боргової кризи в єврозоні та ослаблення темпів зростання економіки США, а також наслідків цих факторів для світової економіки, скоротили капіталізацію глобального фондового ринку на $ 9 трлн у третьому кварталі 2011 року та призвели до різкого збільшення попиту на валюти "тихої гавані" - долар та ієну.

Курс долара США до євро в п'ятницю виріс до $ 1,3548 з $ 1,3597 на закриття ринку в четвер.

Вартість ієни до євро підскочила під час торгів до 103,7 єни в порівнянні з 104,47 ієни напередодні.

"Інвестори як і раніше відзначають високу невизначеність щодо перспектив економіки, і настрій на відхід від ризиків буде превалювати доти, поки не буде пролито світло на плановані дії світових регуляторів", - сказав керуючий партнер Pengana Capital в Мельбурні Тім Шредерсом.

У п'ятницю ринок чекає даних про роздрібні продажі в Німеччині і доходи населення США за серпень, які, як очікують, будуть гіршими за прогнози експертів.

Пара долар / ієна торгується в п'ятницю на рівні 76,55 ієни в порівнянні з 76,84 ієни на закриття ринку 29 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Долар росте відносно євро на сигналах ослаблення світової економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі