понеділок, 02 квітня 2018 12:06

Доходи від приватизації стали найбільшими за 5 років

Доходи від приватизації стали найбільшими за 5 років
Надходження 3,38 млрд грн від приватизації стали найбільшими за останні 5 років. Фото: agropolit.com

За минулий рік Фонд держмайна перерахував до державного бюджету 5,36 млрд грн. Зокрема від приватизації надійшло 3,38 млрд грн.

"2017 року фонд перерахував до держбюджету 5,36 мільярдів гривень. Зокрема, надходження від приватизації cтановлять 3,38 мільярдів гривень. Це найбільші надходження за останні п'ять років", - написав у Facebook в.о. керівника Фонду державного майна Віталій Трубаров.

Він додав, що від оренди державного майна до бюджету зарахували 1,06 млрд грн. Крім того, за минулий рік дивідендів та частини чистого прибутку господарських товариств перерахували 0,93 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні набув чинності закон про приватизацію

"Одним з головних підсумків роботи фонду стала підготовка нової законодавчої бази для проведення приватизації на абсолютно нових принципах та підходах. Це створило передумови успішних продажів об'єктів цього року. Прозора, конкурентна приватизація - важлива реформа, відлік якої розпочався з прийняттям і підписанням нового закону про приватизацію", - резюмував Трубаров.

Держбюджет на 2018 рік передбачає 21,3 млрд грн надходжень від приватизації. 2017-го доходи від продажу держактивів планували на рівні 17,1 млрд грн. Однак фактичні надходження становили 3,4 млрд грн. Загалом уряд планує приватизувати понад 900 держкомпаній.

Зараз ви читаєте новину «Доходи від приватизації стали найбільшими за 5 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі