пʼятниця, 05 травня 2017 09:41

"Мову вивчила за півроку" - українка про переїзд у Хорватію

"Мову вивчила за півроку" - українка про переїзд у Хорватію
Столиця Хорватії Загреб Фото: votpusk.ru

Хорватську мову можна вивчити за півроку. Місцеві поважають українців, стають на їхню сторону у конфлікті з Росією. Про це розповідає Оксана Чулят, яка 27 років живе у хорватській столиці Загреб.

"Я переїхала, коли мені було 24. Причина проста - вийшла заміж за хорвата. Швидко народила дитину. Протягом вагітності багато їздила в Україну - вирішувала питання з документами. Коли родила, не було часу думати про те, що змінила місце проживання. Мову вивчила дуже швидко, бо вона слов'янська. Дуже допомагали люди. Повільно розмовляли, показували щось руками. Щоб почати розуміти і спілкуватися мовою, вистачило півроку", - розповідає Оксана Чулят в інтерв'ю depo.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переліт покійника з Італії - €3 тис. Українець відкрив бізнес у Польщі

За словами Оксани, хорвати прирівнюють ситуацію на Донбасі до своєї війни із Сербією.

"Коли ми переїхали, спілкувалися з росіянами доволі близько. 25 років тому на різниці в походженні ніхто не акцентував увагу. Зараз все змінилося. Проте є позитивний вплив, принаймні в Хорватії. Усі люди з політичними поглядами або просто люди, які люблять Україну, сьогодні разом. Самі хорвати порівнюють Україну із собою. Більшість бачить схожість зі своєю війною (війна Хорватії за незалежність 1991-1995 років. - Gazeta.ua). Тут були території, на яких проживали серби. Сербія вважала їх своїми. Це подібне на Донбас. Стають на бік України більше, ніж на бік росіян".

Квитки в Ісландію потрібно купувати за місяць. Є багато варіантів перельотів, але всі з пересадками. На подорож з двох перельотів потрібно €120-200 на одну людину. Оренда однокімнатної квартира в Ісландії коштує €2 тис. на місяць. Розповідає українка Олександра Іоніна. Живе у місті Рейк'явік, куди переїхала три місяці тому разом із чоловіком.

Зараз ви читаєте новину «"Мову вивчила за півроку" - українка про переїзд у Хорватію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі