субота, 29 квітня 2017 00:17

"Кімнати здають по €1 тис" - скільки коштує переїзд в Ісландію

Автор: Олександра Іоніна
  Олександра Іоніна три місяці живе в Ісландії
Олександра Іоніна три місяці живе в Ісландії

Оренда однокімнатної квартира в Ісландії коштує близько €2 тис. на місяць. Про це Gazeta.ua розповідає українка Олександра Іоніна. Живе у місті Рейк'явік, куди переїхала три місяці тому разом із чоловіком.

"Квитки потрібно купувати за місяць. Є багато варіантів перельотів, але всі з пересадками. Серед бюджетних - через Гданськ, Катовіце, Лондон, Вільнюс, Будапешт, Стокгольм - все в залежності від дат подорожі. На подорож , яка складається с двох перельотів потрібно 120 -200 євро на одну людину. Це з урахуванням готелю, де можна буде переночувати між перельотами. Вартість однієї доби в готелі починається від 35 -45 євро. Також важливо враховувати локацію готелю, чим далі від аеропорту, тим дорожче коштуватиме транспорт. Якщо переліт нічний або дуже ранній - це тільки таксі. Наприклад до центру Будапешту - 20 євро, до найближчого недорогого готелю - 7євро. Якщо є валізи, за перевозку одної доведеться заплатити ще 45 євро. Якщо користуватися Wizz Air Discount Club, - можна отримати знижку близько 10 євро на кожен квиток", - розповідає Олександра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На вулиці вітаються навіть незнайомці" - українець став капеланом в Італії

Найдешевша кімната на 8 м.кв. із спільним санвузлом, холодильником, кухнею коштує близько 600-700 євро.

"Таку непогано знімати на початку, коли ще не визначилися з районом і вимогами до квартири. Загалом дуже маленький ринок житла. Ситуація на ньому виходить за всі рамки настільки, що орендодавці дозволяють собі влаштовувати аукціони, хто більше запропонує. Більшість кімнат та квартир здають в оренду без меблів. Мебльована тільки кухня. За 1 тисячу євро можна знайти максимум кімнату. Це при тому, якщо є якісь документи, наприклад, запрошення на роботу. Вдається в знаки відсутність європейського паспорта.

Автор: Олександра Іоніна
  Однокімнатна  квартира коштує 2 тисячі євро
Однокімнатна квартира коштує 2 тисячі євро

Орендар повинен мати рекомендації (вказати контактний телефон людини, яка може його рекомендувати) і в 99% випадках орендодавець зателефонує і поцікавиться. Тож краще, щоб ця людина була місцевою.Також потрібно заплатити 3 місячний депозит ( вартість місячної оплати помножена на 3), а також мати чисту кримінальну історію. Люди навіть з великими грошима, шукають хоча б якесь житло. Навіть місцевим з іншого міста, які хочуть вчитися в Рейкьявику, або просто жити окремо від батьків, дуже проблематично знайти квартиру. Однокімнатна нормальна квартира коштує 2 тисячі євро".

Продукти для двох дорослих обходяться до € 500 на місяць.

"З чоловіком рахували, скільки витрачаємо на їжу в місяць. Вийшло 430 євро з урахуванням того, що я в дома готую, варю супи. Стараємося їсти здорову їжу. Купуємо молочні продукти, свиняче і куряче м'ясо, рибу. В польських магазинах беремо різні крупи - гречку, перловку, манку. Особливо люблю фрукти, яких тут багато. Часто роблю з них смузі", - каже Олександра.

Зараз ви читаєте новину «"Кімнати здають по €1 тис" - скільки коштує переїзд в Ісландію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі