понеділок, 31 березня 2014 13:58

Держвиконслужба заблокувала рахунки найбільшого ринку під Одесою "7 кілометр"

Держвиконслужба заблокувала рахунки найбільшого ринку під Одесою "7 кілометр"
Ринок "7 кілометр". Фото: misto.odessa.ua

Державна виконавча служба заблокувала рахунки найбільшого ринку під Одесою - "7 кілометр". Але ринок досі працює, заявляє власник одного з бутіків Олег Бєлков.

"Всі дрібні підприємці на роботі. Закриття рахунків вдарить лише по великих підприємцях, які закупляли товар не за гроші, а лише безналом", - сказав він.

За словами Бєлкова, на нього тиснуть.

"З нас, як завжди, вимагають сплатити традиційний місячний збір, але не в касу, а "чорним налом". Відповідно, ринок і далі працюватиме, але в тіні", - заявив підприємець.

Продовження роботи ринку підтвердила і підприємниця Ірина Дорош.

"Три тижні ми сиділи без роботи. Замовлень не було. Тепер паніка в Одесі припинилась, люди спокійно почали ходити на роботу, роблять замовлення на речі й товари. Продавці ніколи не цікавляться, які проблеми є на ринку, а офіційно про закриття рахунків ніхто не скаже", - зазначила жінка.

Ринок "7 кілометр" належить Івану Аврамову і пов'язується із "Сім'єю" - оточенням екс-президента Віктора Януковича. За неофіційною інформацією, рахунки заблокували, щоб змінити власника. Місячний грошовий оборот оцінюють у кілька мільярдів гривень.

Президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко вважає, що через ситуацію, яка склалася, постраждає бюджет Одеси.

"Звичайні продавці від заблокованих рахунків не постраждають. Для них лише з'явилася можливість не платити базарний збір, це досить дрібна сума яка щомісячно складає кілька сотень гривень. Найбільше постраждає бюджет Одеси. Бо ринок не зможе відрахувати податки", - зазначив Охріменко.

Зараз ви читаєте новину «Держвиконслужба заблокувала рахунки найбільшого ринку під Одесою "7 кілометр"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі