четвер, 19 січня 2012 10:54

Депозити на три роки краще тримати у гривнях - банкір

Депозити на три роки краще тримати у гривнях - банкір

Вклади у гривні в довгостроковій перспективі є більш надійними, ніж у євро або доларах.

Таку думку висловив перший заступник голови комерційного банку Павло Крапівін в ефірі Першого ділового каналу.

"На сьогоднішній день ми бачимо короткострокове підвищення курсу єдиної валюти. Євро пропонується по 10,35 гривні. Ще в понеділок котирування були на 4-5 копійок нижчими. Але в середньостроковій перспективі тримати євро не має сенсу, якщо ми говоримо про серйозні суми ... Перспективний аналіз показує, що довгострокові вклади в гривні (від року до трьох) за нинішньої процентної ставки компенсують курсові коливання в парах гривня-долар і гривня-євро", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конгрес США відмовився підвищувати стелю держборгу. Невдовзі дефолт?

При цьому, за його словами, можливе вирівнювання курсу єдиної європейської валюти до долара протягом найближчих трьох років.

"Такий варіант дійсно можливий, і він, швидше за все, відбудеться в довгостроковій перспективі з горизонтом у три роки. За умови, що єврозона збереже всіх сьогоднішніх членів", - зазначив банкір.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цього року Україна має віддати МВФ майже $4 мільярди

Однак, підкреслив Крапівін, євро все ще зазнає різким коливанням.

"За останні півтора року євро дуже схильний до волатильності. Будь-яка заява європейських політиків призводить до коливань. Виходячи з цього, дуже складно говорити про тренди. Наприклад, 13 січня агентство Standard & Poor's знизило рейтинги майже всіх європейських країн. Тоді ж валютний ринок відкрився падінням котирувань євро. Але розміщення боргових паперів країн єврозони, що відбулося того ж дня, показало, що борговий ринок був оптимістичний - і тут же курс євро відігрався", - розповів експерт.

Зараз ви читаєте новину «Депозити на три роки краще тримати у гривнях - банкір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі