понеділок, 29 травня 2023 17:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Данія суттєво збільшить допомогу Україні

Данія суттєво збільшить допомогу Україні
Прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен оголосила про виділення нових коштів. Фото: eastnews.ua

Данія планує збільшити свої витрати на військову допомогу Україні на $2,59 млрд у цьому році і наступному.

Фонд, з якого фінансується військова допомога Україні, створили у березні. Тоді більшість у данському парламенті погодилася внести до нього 7 млрд данських крон. Про це сказала у понеділок прем'єр-міністерка Данії Метте Фредеріксен, передає DR.dk.

"Війна в Україні зараз перебуває у дуже критичному моменті, ситуація на полі бою дуже серйозна, і тому Україна потребує всілякої підтримки, яку вона може отримати", – вказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прем'єрка Данії прокоментувала F-16 для України

Уряд виділить до фонду ще 7,5 млрд данських крон цього року, усього там буде 14,5 млрд данських крон. Наступного року уряд додасть до фонду ще 10,4 млрд данських крон.

"Саме зараз українці потребують нашої зброї та нашої підтримки, тому це терміново. Але немає жодних ознак того, що наступний рік буде роком миру, тому ми вже виділяємо понад десять мільярдів у 2024 році" – пояснила Фредеріксен.

70% фонду вже використано.

"Вдячний Фолькетингу, данському уряду та народу Данії за рішення збільшити фінансування Фонду на підтримку України на $2,6 млрд. Цей відчутний внесок іще більше посилить бойові можливості ЗСУ в короткостроковій і середньостроковій перспективі. Наша сила – в єдності!" – написав у Twitter президент Володимир Зеленський.

Данія передасть Україні нову військову допомогу на 1 млрд крон.

У пакет допомоги входять зокрема, боєприпаси, ракети для ППО, одяг.

Зараз ви читаєте новину «Данія суттєво збільшить допомогу Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі