пʼятниця, 27 листопада 2020 10:54

Ціни на нафту впали через ненадійну вакцину від Covid-19

Ціни на нафту впали через ненадійну вакцину від Covid-19
Обидва еталонних контракти подорожчали приблизно на 6%. Фото: unsplash

Ціни на нафту знизилися на тлі слабких торгів через сумніви навколо вакцини від Covid-19.

Вартість січневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становила $47,72 за барель, що на $0,08 нижче ціни на закриття попередньої сесії, передає "Укрінформ".

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на січень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX становила $44,87 за барель, що на $0,84 нижче рівня попередніх торгів.

Обидва еталонних контракти подорожчали приблизно на 6% цього тижня після того, як компанії почали оголошувати про успішні випробування вакцин. Однак вчені висловили сумніви в тому, наскільки надійними були такі результати. Після цього ейфорія навколо медикаментів, покликаних призупинити пандемію коронавірусу, випарувалася.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали 2 причини нового підвищення цін на нафту

"З огляду на те, що велика частина ралі нафти в листопаді була побудована на очікуваннях, настроях і спекулятивних швидких грошах, деяка корекція давно назріла. Млявий ринок і зустріч міністрів ОПЕК+ у понеділок, схоже, стали провісниками того, що трейдери послаблять позиції" , - сказав Джеффрі Хеллі з OANDA.

На ціни тисне також ріст виробництва нафти в Лівії і той факт, що багато людей подорожує.

Об'єднані Арабські Емірати озвучили можливість виходу з Альянсу ОПЕК+. У країні росте напруженість із нафтовими союзниками - РФ та Саудівською Аравією.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту впали через ненадійну вакцину від Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі