вівторок, 05 жовтня 2021 12:04

Ціна на нафту досягла семирічного максимуму

5 жовтня ціни на нафту зросли до семирічних максимумів. Контракти на листопад на нафту марки WTI сягнули $78 за барель.

Країни-експортери нафти на засіданні ОПЕК+ вирішили надалі збільшувати видобуток нафти на 400 тис. барелів на день у листопаді, йдеться в даних Investing. Це спричинило стрибок цін до рівня 2014 року.

Країни ОПЕК+ вирішили не змінювати встановлений раніше план відновлення видобутку нафти. Зі збільшенням попиту на ринку у зв'язку з відновленням економічної діяльности у світі, на ринку очікували збільшення видобутку понад запланований обсяг.

Автор: investing.com
  Ціни на нафту досягли семирічних максимумів через ОПЕК+
Ціни на нафту досягли семирічних максимумів через ОПЕК+

Хоча нафта марки Brent не побила максимуму вересня 2019-го, коли ціни перевищили $82 за барель, контракти впритул наблизилися до цього значення. Ціна на грудневі ф'ючерси зросла з $79,37 за барель до $81,64. На такому ж рівні нафта котирувалася у жовтні 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціна на газ у Європі оновила історичний максимум

Наприкінці вересня нафта марки Brent становила понад $80 за барель. Провідний еталон сирої нафти зростав шість днів поспіль, досягнувши максимуму від жовтня 2018-го. Нафта цьогоріч зросла в ціні, оскільки розгортання вакцинації у світі сприяє попиту на енергію. Різкий стрибок цін на газ також підживив ціни на нафту. Світ перебуває в умовах нестачі газу та цінових рекордів. Газова криза підсилює попит на нафту, адже тепловиробники починають замінювати газ на нафту та вугілля.

Зараз ви читаєте новину «Ціна на нафту досягла семирічного максимуму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі