неділя, 13 травня 2018 05:01

Ціни на газ можуть зрости

Ціни на газ можуть зрости
Газ рекордно подорожчав. Фото: Діло

Українці повинні платити за газ на 60-65% більше, така пропозиція нібито озвучена уряду в "Нафтогазі". Підприємство розрахувало ціну на основі імпортного паритету і з'ясувало, що замість діючих 6,9 грн за куб українці повинні платити більше 11 грн.

Крім підвищення тарифу на 60-65%, передбачається також і запровадження пільгової ціни для тих, хто використовує газ в межах соціальних нормативів. Тобто якщо витрачати мало, то платити можна буде за старою ціною - 6,9 грн за куб, повідомляє Обозреватель.

У Кабінеті міністрів також відмовляються коментувати розроблені варіанти підвищення тарифу. При цьому чиновники відзначають: МВФ готовий йти на поступки в газовому питанні, а уряд намагається врахувати в тарифах той факт, що більшу частину газу видобувають в Україні і собівартість його нижча за європейський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна може обійтися без допомоги МВФ - фінансовий експерт

У травні уряд знизив нормативи споживання газу, що також може свідчити про підготовку до підвищення тарифу. Так, якщо раніше на опалення одного квадрата житла виділяли 5 кубів, зараз - всього 4,5 кубометрів. Так, якщо згідно "пропозицією Нафтогазу", на будинок в 100 кв.м пільгова ціна за старими нормативами могла б покрити 500 кубів, то після перегляду норм - всього 450.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на газ можуть зрости». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі