пʼятниця, 21 травня 2021 11:18

Боротьба з рейдерством: для фермерів працюватиме гаряча лінія

При Мінагрополітики створюють антирейдерську комісію для захисту фермерів. Вона запрацює після відкриття ринку землі з 1 липня.

Автор: Олена Луценко
  Антирейдерська комісія для захисту фермерів запрацює після відкриття ринку землі з 1 липня
Антирейдерська комісія для захисту фермерів запрацює після відкриття ринку землі з 1 липня

"У нас є амбіція створити антирейдерську комісію, в яку входитимуть представники Мінагрополітики, Мінекономіки, Мін'юсту. Щоб в режимі реального часу реагувати та розв'язувати проблемні питання. Особливо вони стосуються колективних сільськогосподарських підприємств, що найбільше страждають від атак рейдерських груп, які кошмарять ці підприємства", — заявив міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко.

Діятиме гаряча лінія для фермерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Земля може подорожчати вп'ятеро - прогноз уряду

"Є звернення від керівництва і трудових колективів підприємств, на які постійно здійснюються атаки, збирається урожай, блокується сільськогосподарська діяльність, не сплачуються податки. Підприємства штучно доводяться до банкрутства", — підсумував міністр.

18 травня Верховна Рада підтримала законопроєкт №2195. Він передбачає продаж ділянок державної та комунальної власності або прав на них через електронні аукціони. "За" проголосували 272 народні депутати.

Зараз ви читаєте новину «Боротьба з рейдерством: для фермерів працюватиме гаряча лінія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі