вівторок, 02 серпня 2022 10:28

Бельгія заморозила мільярди євро росіян

Бельгія заморозила мільярди євро росіян
У Бельгії арештували €50,5 млрд. Фото: Pexels

Бельгія заморозила €50,5 млрд підсанкційних коштів.

Ця сума включає гроші й акції. Вони належать 1229 людям і 110 іншим організаціям, повідомляє De Morgen.

Це російські політики, олігархи, банки й компанії, на які наклали санкції. Деякі з них запровадили після окупації Росією Криму 2014 року, але більшість – після повномасшабного вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова Зеландія наклала нові санкції на Росію – деталі

Представник FPS Finance Френсіс Адінс не уточнив, у яких осіб або компаній заморожені найбільші суми.

"Все, що ми можемо сказати про це, що в останній хвилі санкцій ми знайшли імена, активи яких були заморожені", – сказав він.

В останні пакети санкцій додали Сбербанк і Банк ВТБ.

Україна наполягає на наданні Російській Федерації статусу країни-спонсора тероризму. Це допоможе накласти на неї додаткові обмеження, що заблокують можливість співпрацювати з агресором, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Держави-спонсори тероризму – список країн, які згідно з офіційною позицією Держдепу США надають підтримку актам міжнародного тероризму. Включення до списку спричиняє жорсткі економічні й політичні санкції США – заборону на постачання зброї, контроль експорту товарів подвійного призначення, заборони на економічну допомогу, а також накладення різних фінансових та інших обмежень.

Якщо Держдеп також ухвалить резолюцію, то Росія стане п'ятою країною у списку спонсорів тероризму. На цей час у список внесені чотири держави: Куба, Північна Корея, Іран і Сирія.

Зараз ви читаєте новину «Бельгія заморозила мільярди євро росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі